Gewichtsverlies doet wonderen

Posted on: januari 2, 2019, by :
gewichtsverlies

Gewichtsverlies doet wonderen bij bijna iedereen

Bijna iedereen in de westerse wereld (en het groeit ook in het oosten, vooral in Azië) heeft zelf een dieet gevolgd of kent iemand die dat heeft gedaan. Met andere woorden, gewichtsverlies zit in ieders gedachten, reeds tientallen jaren. Helaas lijkt het erop dat er zeker in Noord-Amerika meer gewichtsproblemen zijn dan ooit tevoren. Tegenwoordig kunnen zelfs baby’s zwaarlijvig zijn!

Gewichtsverlies vraagt om oplossingen

Als gewichtsverlies een probleem voor u is, zijn er zoveel ‘oplossingen’ te bedenken. Er is altijd eentje die precies bij u past. Er zijn diëten gebaseerd op het tellen van de calorieën, gebaseerd op een kleinere maaltijd, meer eiwit en nauwelijks of geen koolhydraten. Je zegt het maar, er is altijd een dieet voor iedereen. De industrie van het gewichtsverlies is een onderneming van miljarden dollars. Geen wonder, als diëten niet werken, stap je gewoon over naar een andere! In feite, na aanvankelijk afvallen, krijg je vaak een terugslag, en kom je waarschijnlijk iets meer aan dan je zou verwachten. De cirkel is rond en je begint opnieuw aan het zoveelste wonder.

Supplementen voor gewichtsverlies

Er is ook een enorme industrie die zich bezighoudt met supplementen voor gewichtsverlies. Bestrooien en mengen met je eten om kilo’s kwijt te raken terwijl je eet wat je wilt …. Neem deze magische pil en je krijgt je ideale figuur. Nogmaals, sommige mensen hebben succes gehad met deze aanpak, maar de meerderheid van de mensen geeft het op als het niet voor hen werkt.

Trainen wordt ook aangeprezen als een wondermiddel voor afvallen. Helaas, terwijl oefening met mate je lichaam een ​​algeheel betere toon kan geven en zeker goed voor je is, schiet het vaak tekort om de kilo’s kwijt te raken die je op die manier wilt kwijt raken.

Gewichtsverlies en de wonderen bij hynose

Hypnose en geleide meditatie worden ook nu erg populair in kringen van gewichtsverlies. Hoewel dit volkomen logisch is – we doen immers in principe altijd wat ons onderbewustzijn suggereert – is deze aanpak niet voor iedereen. Veel mensen denken dat dit gewoon belachelijk is en zullen het zelfs niet eens overwegen. Anderen kopen cd’s en digitale downloads en luisteren ernaar voordat ze gaan slapen en beweren dat het hen heeft geholpen. De basis boodschap van deze programma’s is dat gezonde voeding met mate de juiste keuze is. Het onderbewustzijn omarmt dit vervolgens en je wordt aangetrokken door gezondere voedselalternatieven en misschien wordt je eetlust enigszins onderdrukt. Een wonder is geschied.

Luister naar je lichaam en voorkom gewichtsverlies

Er zijn ook mensen die beweren dat we gewoon moeten luisteren naar wat ons lichaam te vertellen heeft, en alleen eten als we honger hebben en stoppen wanneer we genoeg hebben gehad. Tegenwoordig is dit een nieuwe benadering, omdat bijna niemand zich herinnert hoe het is om honger te hebben, omdat we voortdurend overspoeld worden met voedselkeuzes. Onze eetlust heeft tegenwoordig meer te maken met wat we willen dan met echte honger. Hoewel dit een geweldige manier is om er mee om te gaan, heeft het veel discipline nodig. Het is ook vaak onhandig, omdat je misschien wel honger hebt maar niemand anders van de familie zin heeft in eten op dat moment.

De kunst is niet gewicht verliezen, maar het te behouden

Al deze benaderingen hebben hardnekkigheid nodig om te kunnen werken. Als je dan het gewicht verliest, moet je ijverig zijn en bij het programma blijven om het gewicht waar je naar toet heb gewerkt te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *